معرفي دانشگاه

معرفی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

 

هستۀ اولیۀ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی دانشکدۀ مخابرات است که در سال 1307 شمسی در محل فعلی دانشکدۀ مهندسی برق دانشگاه تأسیس و در سال 1318 اساسنامۀ آن به تصویب مجلس شورای ملی وقت رسیده است.

این کتاب به همت 'سید حجت الحق حسینی' به نگارش درآمده است و تاریخ فعالیت و شکل گیری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر در فاصله سال های 1307 تا 1367 را ارائه می کند.
مولف کتاب تاریخ دانشگاه صنعتی خواجه نصیر، هدف از تالیف این اثر پژوهشی را اثبات تاریخ 1307 به عنوان سال پایه گذاری این دانشگاه و همچنین بازنمایی بخشی از 60 سال آموزش عالی فنی و مهندسی ایران ذکر کرد.
این کتاب در 5 فصل شامل روشنگری در موضوع پژوهش، آموزش فنی و مهندسی در دوره قاجار، دوران پهلوی اول (1304 تا 1320)، دوران پهلوی دوم (1320 تا 1357) و دوران جمهوری اسلامی تالیف شده است.
هسته اولیه دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با راه اندازی مدرسه عالی مخابرات در سال 1307 بنا گذاشته شد و در دوران بعد از انقلاب اسلامی با ادغام 13 موسسه و مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی، شکل گرفت که ابتدا در قالب مجتمع فنی مهندسی و سپس دانشکده فنی مهندسی و نهایتا دانشگاه صنعتی خواجه نصیر (1367) به فعالیت ادامه داد.
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی اکنون بیش از 6 هزار دانشجو و حدود 300 عضو هیات علمی دارد.
 
 
 

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با ساختار فعلی، در سال 1359 و به‌دنبال تصویب ستاد انقلاب فرهنگی طی ادغام 9 مرکز آموزش عالی با عنوان مجتمع فنی و مهندسی، بنیاد نهاده شد و سپس در سال 1362 نام آن به «دانشگاه فنی و مهندسی» تغییر یافت. تغییر نهایی نام دانشگاه به عنوان فعلی، به سال 1367 برمی‌گردد که در آن سال، دانشگاه به نام دانشمند پرآوازۀ اسلامی و ایرانی، حکیم خواجه نصیرالدین طوسی، مزین شد.

 

هم‌اکنون دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با 11 دانشکده، به فعالیت‌های پربار آموزشی خود ادامه می‌دهد: مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی هوافضا، مهندسی صنایع، مهندسی نقشه‌برداری، مهندسی کامپیوتر، مهندسی و علم مواد، ریاضی، فیزیک، شیمی.

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درحال‌حاضر 2 قطب علمی، 194 آزمایشگاه پژوهشی و آموزشی، 13 مرکز پژوهشی، 3 گروه پژوهشی، 6 پژوهشکده، 11 شرکت دانش بنیان و 28 شرکت مرکز رشد دارد که در زمینه‌های تخصصی دانشگاه فعالیت می‌کنند.

این دانشگاه توانسته ‌است با عقد قراردادهای بسیار با صنایع گوناگون کشور، ضمن حل مشکلات تخصصی آن‌ها، در بسیاری از دستاوردهای پژوهشی ایران سهیم باشد. مجموعه فعالیت‌های پژوهشی آن، حکایت از پویایی دانشگاه در عرصه‌های مختلف علمی و صنعتی دارد که در پاره‌ای از زمینه‌ها تنها نیروهای متخصص کشور در این دانشگاه فعالیت می‌کنند یا دانش‌آموختۀ این دانشگاه‌اند.

براساس پایگاه‌های معتبر برای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در جهان، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی پیشرفت و رشد محسوسی داشته است: برطبق آمارِ پایگاه رتبه‌بندی ISI، این دانشگاه در شمار 1درصد تولیدکنندگان علم در دنیا معرفی شده است. همچنین جدیدترین رتبه‌بندی بین‌المللی مؤسسۀ تایمز در سال 2017، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی را جزء 6 دانشگاه برتر ایران می‌داند.

دفتر مرکزی دانشگاه در خیابان میرداماد قرار دارد و دانشکده‌ها و خوابگاه‌های این دانشگاه در چندین نقطۀ شهر تهران پراکنده‌اند:

1. دانشکده‌های مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر، در سیدخندان؛

2. دانشکده‌های فیزیک و شیمی، ‌در خیابان شریعتی (جلفا)؛

3. دانشکده‌های مهندسی عمران و مهندسی نقشه‌برداری، در خیابان ولی‌عصر؛

4. دانشکده‌های مهندسی مکانیک و مهندسی صنایع و مهندسی و علم مواد، در خیابان ملاصدرا؛

5. دانشکده‌های مهندسی هوافضا و ریاضی، در تهرانپارس.

قدمت برخی از دانشکده‌‌ها به چندین دهه قبل برمی‌گردد.

باتوجه‌به سیاست‌های راهبردی دانشگاه در یک دهۀ گذشته، دوره‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه در سال‌های اخیر تقویت شده است و بیش از 40درصد کل دانشجویان دانشگاه در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری تحصیل می‌کنند. درضمن دوره‌های آموزش الکترونیکی دانشگاه همگی در مقطع کارشناسی‌ارشد فعال‌اند. همچنین دانشگاه با اجرای چندین دورۀ بین‌المللی مشترک در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری با برخی از دانشگاه‌ها در کشورهای انگلستان، فرانسه، هلند، آلمان و روسیه همکاری نزدیک داشته است. نیز، در یک دورۀ کارشناسی هوافضا چند سال است فعالیتی مشترک با دانشگاه ماتی روسیه در پیش گرفته است.

 

معرفی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی  دانلود کنید
تاریخ به روز رسانی:
1402/12/16
تعداد بازدید:
92150
امتيازدهي
ميانگين امتيازها:3 تعداد كل امتيازها:837
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.